logo  
aktualis informaciokGaleriarol informacioka galeriaban szereplo muveszeka galeria szolgaltatasaia galeria elerhetosegei
  festokbesze» Vissza a művészekhez

Dercsényiné Horváth Gabriella

Életemet gyerekkorom óta meghatározza a vágy, hogy maradandót alkossak. Minden pillanat csodálatos, amikor az ember keze alatt újjászületik az anyag, legyen az fa, bőr, agyag, textil, egy apró kis termés, kő, vagy faág.

Eleinte kiadványszerkesztőként dolgoztam, később grafikai tervezéssel foglalkoztam. Néhány évvel ezelőtt a Hagyományok Házában ismerkedtem meg közelebbről a különböző kézműves technikákkal, a Játszóházvezetői képzés elvégzése után szőni tanultam, A fonalak festésével, fonásával egyre jobban megszerettem a gyapjút puhasága és melegsége miatt. Egyre izgalmasabbnak éreztem a nemezelést, ami olyan szabad világot nyitott meg előttem, amiről mindig álmodtam: az anyag simulékony és folyamatosan alakítható, nincsenek szabályok és kötöttségek, az elkészült alkotás egyszeri és megismételhetetlen A hagyományos szappanos, vizes nemezelés csodálatos élmény, ugyanakkor a tűnemezelés lehetőséget nyújt aprólékos, pici részletek kialakítására, karakterek megformálására, az arcokon gondolatok és érzések kifejezésére.

A nemezfigurák készítése újabb állomása életemnek ahol megtaláltam a nyugalmat, szeretetet, és játékosságot. Szeretném, ha alkotásaim mellett mindenki megpihenne egy pillanatra és feltöltődve folytatná útját.